Dietetyka i żywienie - Centrum Rehabilitacji i Zdrowego Odżywiania GAJA

Centrum Rehabilitacji
i Zdrowego Odżywiania
"GAJA"
Rozpoznanie
Badanie fizjoterapeutyczne
Terapia/ rehabilitacja
Zajmujemy się tym, co ważne...
ale najważniejsza jest...
Profilaktyka!
Menu
Centrum Rehabilitacji i Zdrowego Odżywiania "GAJA"
Menu
Przejdź do treści

Dietetyka i żywienie

Szanowni Państwo, od dnia 1.09.2018 z powodów technicznych
zawieszmy indywidualne konsultacje dietetyczne.
Współpraca z instytucjami żywienia zbiorowego, warsztaty i wykłady prowadzone są zgodnine z ustalonymi terminami.

Za utrudnienia przepraszamy
Dla instytucji,
stowarzyszeń, firm:

- prowadzimy wykłady, spotkania i warsztaty dotyczące:
zmany nawyków żywieniowych,
profilaktyki chorób żywieniowo zależnych (cukrzyca, dna moczanowa, miażdżyca i inne),
nadwagi i otyłości,
alergii pokarmowych,
wpływu jedzenia na zachowanie się człowieka (poruszamy zagadnienia dzieci z autyzmem czy nadpobudliwością psychoruchową),
żywienia wg 5 przemian,
suplementacji i odpowiednio zbilansowanej diety dla zdrowego człowieka.

Do tej pory wykłady na temat żywienia przeprowadzaliśmy:

- na Politechnice Opolskiej - Instytut Wychowania Fizycznego i Fizjoterapii zajęcia w fomie wykładów dla studentów fizjoterapii,
- Stowarzyszenie Amazonki w Dzierżoniowie,
- Uniwersytet III Wieku w Bielawie,
- Zakłady na Strefie Ekonomicznej w Dzierżoniowie,
- Wykłady w ramach szkoleń i kursów organizowanych w naszej placówce.

- Cennik usług zależny jest od czasu i tematyki przeprowadzonego spotkania (standardowe wykłady trwają 2 godziny zegarowe) oraz miejsca. Wcelu uzyskania szerszych informacji prosimy o kontakt telefoniczny lub e-mail: rehabis@rehabis.pl


Dla placówek
żywienia zbiorowego:

- proponujemy wsparcie dla intendentów oraz osób zajmujących się żywieniem zbiorowym w żłobkach, przedszkolach, stołówkach szkolnych lub pracowniczych, ośrodkach kolonijnych, domach wczasowych czy pensjonatach,
- wprowadzamy zmiany lub korygujemy aktualne jadłospisy w danej placówce,
- układamy 10 dniowe jadłospisy (dekadówki), które zawierają:
rozkład poszczególnych posiłków pod kątem kaloryczności dla różnych grup wiekowych,
raport na każdy dzień z zawartością białek, węglowodanów i tłuszczy - dzięki temu można kontrolować, czy dania są prawidłowo skomponowane,
raport dla całego jadłospisu dekadowego,
listę produktów potrzebnych do przygotowania każdego posiłku oraz listę produktów potrzebnych do zaplanowania całej dekadówki, dzięki czemu z wyprzedzeniem można zaplanować zakupy,
gotowe listy menu na poszczególne dni (do wywieszenia dla rodziców lub w stołówce pracowniczej),
- w razie potrzeby jesteśmy w stanie rozszerzyć ofertę o tzw. receptury potraw, które powinny być elementem wewnetrznego systemu HACCP - jeśli placówka taki posiada*,
- cała dokumentacja związana z jadłospisem oraz ewentualnymi receptrurami opracowana jest w oparciu o program WIKT 3.0 Pro oraz o bazę produktów stworzoną przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie (zarówno program oraz baza są szeroko wykorzystywane przez instytucje kontrolujące placówki żywienia zbiorowego),

- cennik usług zależny jest od wielkości zlecenia (ilości korygowanych lub tworzonych jadłospisów dekadowych, ilości konsultacji niezbędnych do wykonania zadania, potrzeby stworzenia receptur itp) - w celu uzyskania szerszych informacji prosimy o kontakt telefoniczny lub e-mail: rehabis@rehabis.pl


* Nie zajmujemy się wdrażaniem i kontrolowaniem systemu HACCP, możemy dodatkowo stworzyć receptury potraw, które mogą stanowić część jadłospisu.

KONTAKT
ul. Wodna 7
58-260 Bielawa

tel. 74 833 21 25
kom. 600 599 647
rehabis@interia.pl
Wróć do spisu treści